Nötrulle
Rullen används vanligen till smörgåsmat som exempelvis kokt saltrulle. Många kallar även den råa rullen för just, precis, saltrulle.
Nöt

Nötrulle

10
Marmorering
10
Mörhet
Nöt

Rullen är en detalj som har fin form men eftersom den innehåller mycket bindväv blir den även väldigt hård. Rullen sitter på lårets baksida, mellan innanlåret och ytterlåret.

Rare
55 °C
Medium
60 °C
Well done
70 °C
Rullen används vanligen till smörgåsmat som exempelvis kokt saltrulle. Många kallar även den råa rullen för just, precis, saltrulle.

Gryta

Rullen kan användas i grytor som exempelvis sjömansbiff.

Läs mer

Ugn

Tillagas som hel stek i ugn. Passar bra till tjälknöl.

Läs mer

EN SVÅR KONST ATT BEMÄSTRA

Rulle är en ganska svår detalj att använda. Köttet är hårt och magert, men trots det ändå ganska smakrikt. Lämpliga maträtter med rulle är tjälknöl eller andra rätter där köttet tillagas på låg temperatur under lång tid. Vill du ändå testa att grilla rulle kan det vara klokt att rimma köttet först. Därefter grillar du riktigt länge på låg temperatur. Lycka till! 

recept

Vill du ha mer matinspiration?

Vi har recept, tips och inspiration till alla dina kötträtter.

Fler recept
fördjupning

Mer om kött

Det finns mycket du kan lära dig om kött. Vi har inte allt, men har samlat en del saker som gör att du kan bli duktigare och känna dig trygg med ditt kött.

KÖTTGUIDEN

HEMLIGHETEN BAKOM DET PERFEKTA KÖTTET

Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?

KÖTTGUIDEN

KÖTTKVALITET

Kött kan vara olika bra. Vad är det som påverkar mitt kött egentligen.


Benny

köttguiden

Kött, tillagning och teknik. Djur, uppfödning och mörning. I köttguiden finn allt. Här hittar du det du behöver veta om kött. Från fler styckningsdetaljer till recept.


Svenskt kött

"SVENSKA KOR MÅR BÄST I HELA VÄRLDEN"

Med Scan får du svenskt kött från svenska gårdar där korna betar fritt om sommaren.

Läs mer
Svante