Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Nötrulle
Rullen är en detalj som har fin form men eftersom den innehåller mycket bindväv blir den även väldigt hård. Rullen sitter på lårets baksida, mellan innanlåret och ytterlåret.
EN SVÅR KONST ATT BEMÄSTRA
Rulle är en ganska svår detalj att använda. Köttet är hårt och magert, men trots det ändå ganska smakrikt. Lämpliga maträtter med rulle är tjälknöl eller andra rätter där köttet tillagas på låg temperatur under lång tid. Vill du ändå testa att grilla rulle kan det vara klokt att rimma köttet först. Därefter grillar du riktigt länge på låg temperatur. Lycka till!
Vill du ha mer matinspiration?
Vi har recept, tips och inspiration till alla dina kötträtter.
Fler receptNötrulleterrin med dadlar, mandlar och lingonvinägrett
1. Blötlägg gelatinbladen en stund. Krama ur dem. Värm apelsinsaften och smält gelatinet där i. 2. Hacka mandeln. Blanda färskost, crème fraiche,...
Nötrulleknyten med potatissallad
Rulla in potatissallad i nötrulleskivor till knyten. Toppa med pepparrot, kaprisbär och rödlöksringar.
Ägg med mousse på källarrökt nötrulle
Lägg äggen i kokande vatten och koka i 9 minuter. Spola i kallt vatten en stund. Skala och dela dem i halvor. Lägg ägghalvorna på ett uppläggningfa...
Saltrulleburgare
Börja med rotsakerna: Sätt ugnen på 225°C. Häll lite olivolja i botten på en form och lägg i rotsakerna. Rör runt och rosta i ugnen i 20 min tills ...
Mer om kött
Det finns mycket du kan lära dig om kött. Vi har inte allt, men har samlat en del saker som gör att du kan bli duktigare och känna dig trygg med ditt kött.
HEMLIGHETEN BAKOM DET PERFEKTA KÖTTET
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
köttguiden
Kött, tillagning och teknik. Djur, uppfödning och mörning. I köttguiden finn allt. Här hittar du det du behöver veta om kött. Från fler styckningsdetaljer till recept.
12 Utvalda köttips
Vill du bli bättre på att hantera ditt kött? Här har vi samlat 12 bra tips som tar dig till nästa nivå!
Läs mer"SVENSKA KOR MÅR BÄST I HELA VÄRLDEN"
Med Scan får du svenskt kött från svenska gårdar där korna betar fritt om sommaren.
Läs mer