Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Lammtunnbringa
En del av lammets sida. Mycket av denna del går till smakrik färs. Rakskuren tunnbringa passar alldeles utmärkt till fylld rulle. Och funkar också superbra som grytkött.
MER OM TUNNBRINGA
Tunnbringan eller slaksidan kan delas i mindre delar och användas som kokkött eller malas till färs. Den kan också fyllas med färs och örter och formas till en rulle som sedan ugnssteks eller bräseras. Tunnbringan är ganska fet och har en väldigt tydlig lammsmak. Prova rulle! Koka den fyllda rullen i buljong tills den är nästan klar, använd en provsticka för att känna om den är mör. Stek den därefter i ugnen så att får en fin stekyta. Done!
ATT LAGA TUNNBRINGA
Rulla ihop tunnbringan och gör precis som en porcetta av gris. Allternativt fyll tunnbringan med god smaksatt lammfärs och rulla ihop som en rulltårta. Använd bindgarn och bind upp. Bryn i panna med smör och olja. Sätt ugnen på 150 grader. Lägg tunnbringan i djup ugnsplåt. Slå över vin, citronskal och örter. Baka i ungefär 2 timmar. Koka ihop spadet till en god sås. Skiva bringan med en vass kniv.
Vill du ha mer matinspiration?
Vi har recept, tips och inspiration till alla dina kötträtter.
Fler receptMer om kött
Det finns mycket du kan lära dig om kött. Vi har inte allt, men har samlat en del saker som gör att du kan bli duktigare och känna dig trygg med ditt kött.
HEMLIGHETEN BAKOM DET PERFEKTA KÖTTET
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
köttguiden
Kött, tillagning och teknik. Djur, uppfödning och mörning. I köttguiden finn allt. Här hittar du det du behöver veta om kött. Från fler styckningsdetaljer till recept.
12 UTVALDA KÖTTIPS
Vill du bli bättre på att hantera ditt kött? Här har vi samlat 12 bra tips som tar dig till nästa nivå!
Läs mer4 ANLEDNINGAR ATT VÄLJA SVENSKT KÖTT
Sveriges lagstiftning om hur djuren ska tas om hand är den mest omfattande i världen. Sverige är ett föregångsland inom djuromsorg, redan 1988 fick vi världens mest kraftfulla djurskyddslag.
Läs mer