Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Kalvtunnbringa
Vanligtvis används tunnbringan i färs- och charktillverkning. Men den kan fyllas med örter och färs och bräseras precis som du gör med tunnbringan från lamm!
TIPS FÖR TUNNBRINGAN
Kalvtunnbringan omfattar sex revben räknat bakifrån. Tunnbringan omfattar ett stort antal mindre muskler som har olika tillagningstider. Ett tips är därför att steka detaljen långsamt i ugnen på låg värme för bästa resultat. Tunnbringan kan fyllas med örter eller annan smaksättning precis som tunnbringa från lamm. Rulla, bind ihop och grilla långsamt. Var noga med att ta bort alla hinnor innan tillagning. Om du känner för kalvfärs kan köttet från tunnbringan utmärkt malas och användas till det du önskar.
Vill du ha mer matinspiration?
Vi har recept, tips och inspiration till alla dina kötträtter.
Fler receptKrispig bacon entrecote wrap med Dansk remoulad
Dela biten med entrecote på hälften, salta och peppra rikligt. Stek entrecoten i en gjutjärnspanna med rapsolja och smör. Stek köttet till det når...
Bookmakertoast med örtig dressing
Koka upp ättika, socker och vatten, tillsätt senapsfrön och låt sjuda några minuter. Låt svalna innan lagen och senapsfröna hälls över den skivade...
Grillad entrecote med Café de Paris-smör och hasselbackspotatis
1. Blanda olivolja, vin och kryddor i en påse och lägg i entrecotskivorna. Låt marinera minst 1 timme. Grilla till en innertemperatur på 57-58...
Lyxiga sliders med Entrecote och brie
Grilla köttet rosa och pensla med Sweet Baby Rays BBQ sås. Låt köttet vila i minst 10 minuter. Skiva tunt, tvärs fibrerna. Dags att sätta ihop dina...
Mer om kött
Det finns mycket du kan lära dig om kött. Vi har inte allt, men har samlat en del saker som gör att du kan bli duktigare och känna dig trygg med ditt kött.
HEMLIGHETEN BAKOM DET PERFEKTA KÖTTET
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
köttguiden
Kött, tillagning och teknik. Djur, uppfödning och mörning. I köttguiden finn allt. Här hittar du det du behöver veta om kött. Från fler styckningsdetaljer till recept.
12 UTVALDA KÖTTIPS
Vill du bli bättre på att hantera ditt kött? Här har vi samlat 12 bra tips som tar dig till nästa nivå!
Läs mer"SVENSKA KOR MÅR BÄST I HELA VÄRLDEN"
Med Scan får du svenskt kött från svenska gårdar där korna betar fritt om sommaren.
Läs merUtvald Kalventrecote
Scan Utvald Kalventrecote är från svenska mellankalvar. Detaljen möras i 14 dagar innan packning. Kalventrecote är den mest marmorerade detaljen på...
Styckmästarens Entrecote
Scan Styckmästarens utvalda Entrecote är mörat i minst 18 dagar och har en fin marmorering. Entrecoten är den del med mest smak och karaktär. För d...