Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Kalvrostbiff
Kalvrostbiffen är utmärkt som kalvstek, men kan också skivas och användas på samma sätt som kotletten. En rostbiff helt enkelt, fast lite mörare.
TRICKET MED ROSTBIFF
Kalvrostbiff blir en fin kalvstek och blir bäst om den får tillagas på låg temperatur, 125°C eller lägre. Precis som på nötdjuret kan man skära loss rostas från rostbiffen och använda på samma sätt som filén. Rostas från kalv är ännu mörare än den från ett äldre nötdjur.
Vill du ha mer matinspiration?
Vi har recept, tips och inspiration till alla dina kötträtter.
Fler receptGrillad Kalvrostas med hummus
Elda upp en grill så den får bra glöd. Lägg den rumstempererade kalv-rostasen direkt i glöden och "grilla" den på båda sidor, ca 3-4 minuter per...
Mer om kött
Det finns mycket du kan lära dig om kött. Vi har inte allt, men har samlat en del saker som gör att du kan bli duktigare och känna dig trygg med ditt kött.
HEMLIGHETEN BAKOM DET PERFEKTA KÖTTET
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
köttguiden
Kött, tillagning och teknik. Djur, uppfödning och mörning. I köttguiden finn allt. Här hittar du det du behöver veta om kött. Från fler styckningsdetaljer till recept.
12 UTVALDA KÖTTIPS
Vill du bli bättre på att hantera ditt kött? Här har vi samlat 12 bra tips som tar dig till nästa nivå!
Läs mer"SVENSKA KOR MÅR BÄST I HELA VÄRLDEN"
Med Scan får du svenskt kött från svenska gårdar där korna betar fritt om sommaren.
Läs mer