Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Kalvhögrev
Kalvhögrev, som också kallas kalvrygg om den styckas med ben, sitter mellan entrecoten och halsen på kalven. En smakrik gryt- och raguklassiker, används oftast till dillkött eller kalops.
ATT GRILLA KALVHÖGREV
Bra är om den mörats någon vecka eftersom slaktåldern kan skilja på några månader. Spana efter ett ljust och fast kött.
HÖGREV PÅ KALV & KLASSIKERN DILLKÖTT OCH BEN
Dillkött är en klassiker. Den har fått sin spridning tack vare Cajsa Warg (precis som så många andra traditionella svenska rätter). Dillköttet nämns romantiskt nog i en dikt av Anna Maria Lenngren och då låter det så här: "Pastorskans anrättning hon täckes beprisa, fann dillköttet läckert och ugnt." Ja, så skrev man ju på 1800-talet. Justdet, ben är också en riktig smakhöjare.
Om du vill ha mer smak på köttet, kolla efter en kalvhögrev med ben. Benet och dess märg ger din gryta eller ragu extra god och mustig smak.
Vill du ha mer matinspiration?
Vi har recept, tips och inspiration till alla dina kötträtter.
Fler receptMer om kött
Det finns mycket du kan lära dig om kött. Vi har inte allt, men har samlat en del saker som gör att du kan bli duktigare och känna dig trygg med ditt kött.
HEMLIGHETEN BAKOM DET PERFEKTA KÖTTET
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
köttguiden
Kött, tillagning och teknik. Djur, uppfödning och mörning. I köttguiden finn allt. Här hittar du det du behöver veta om kött. Från fler styckningsdetaljer till recept.
12 UTVALDA KÖTTIPS
Vill du bli bättre på att hantera ditt kött? Här har vi samlat 12 bra tips som tar dig till nästa nivå!
Läs mer"SVENSKA KOR MÅR BÄST I HELA VÄRLDEN"
Med Scan får du svenskt kött från svenska gårdar där korna betar fritt om sommaren.
Läs merUtvald Kalvhögrev
Scan Utvald Kalvhögrev är förmörad. Högrev är smakrik med fin marmorering och ger goda grytor om det får koka långsamt och länge. En klassiker är...