Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Kalvbringa
Kalvbringan är kalvens bröstkorg och är mörare än bringan från nöt. Bringan skärs fri från brosk, ben och hinnor. Kalvbringa kan sågas till kalvribs som är supergoda att grilla.
OM KALVBRINGAN
Kalvbringa var länge en klassisk styckningsdetalj med ben och sågades i bitar. Detaljen har efterhand benats ur för att man ska kunna använda de lite större musklerna i matlagningen. Även om kalv är ett ungt djur behöver bringan lång tillagningstid, där skiljer den sig lite från resten av kalvdelarna.
Vill du ha mer matinspiration?
Vi har recept, tips och inspiration till alla dina kötträtter.
Fler receptMer om kött
Det finns mycket du kan lära dig om kött. Vi har inte allt, men har samlat en del saker som gör att du kan bli duktigare och känna dig trygg med ditt kött.
HEMLIGHETEN BAKOM DET PERFEKTA KÖTTET
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
köttguiden
Kött, tillagning och teknik. Djur, uppfödning och mörning. I köttguiden finn allt. Här hittar du det du behöver veta om kött. Från fler styckningsdetaljer till recept.
12 UTVALDA KÖTTIPS
Vill du bli bättre på att hantera ditt kött? Här har vi samlat 12 bra tips som tar dig till nästa nivå!
Läs mer"SVENSKA KOR MÅR BÄST I HELA VÄRLDEN"
Med Scan får du svenskt kött från svenska gårdar där korna betar fritt om sommaren.
Läs mer