Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Det här bör du veta om nötkött
Nötkött måste möras innan det tillagas. Men det gör vi åt dig. Vi vakuumförpackar vårt kött efter styckning, vilket gör att köttet möras ända fram till tillagning. Köttet blir alltså mörare i förpackningen och är som mörast precis i anslutning till bäst före-datumet. Bra att veta.
De möraste bitarna är traditionellt de mest populära. Men vi börjar märka ett växande intresse för de lite mer ovanliga styckningsdetaljerna. Bra och nyttigt! Mörheten beror bland annat på muskeltrådarnas grovlek och vilken funktion muskeln haft. Oxfilén till exempel är mycket fintrådig och arbetar väldigt lite vilket gör den till den möraste delen. Framdelen på nötdjuret används främst till färs och grytor eftersom köttstrukturen är grövre vilket gör att det behöver malas först eller tillagas länge för att bli mört. Den grova strukturen och relativt höga fetthalten ger ett mycket smakrikt kött som kräver lite mer tid för att bli bra men det är egentligen inte svårt alls.
Koreanska försnacks
Friterad lotusrot, Yukhoe och Gulmuchim är koreanska favoriter. Här får du en stor dos koreansk inspiration!
FRÅN NOGA UTVALDA GÅRDAR
Tillsammans med Sveriges gårdar, våra leverantörer och 100 åtgärder ska vi göra en av världens redan mest klimatsmarta kött- och charktillverkningar ännu mer hållbar.
Läs merSå grillar du Entrecote
Entrecôte är en klassiker på grillen. Vi har samlat tipsen som gör att du får full koll på det du behöver.
Läs merUtvald Kalventrecote
Scan Utvald Kalventrecote är från svenska mellankalvar. Detaljen möras i 14 dagar innan packning. Kalventrecote är den mest marmorerade detaljen på...
Styckmästarens Entrecote
Scan Styckmästarens utvalda Entrecote är mörat i minst 18 dagar och har en fin marmorering. Entrecoten är den del med mest smak och karaktär. För d...
Utvald Kalvhögrev
Scan Utvald Kalvhögrev är förmörad. Högrev är smakrik med fin marmorering och ger goda grytor om det får koka långsamt och länge. En klassiker är...