Rostbiff
Tidigare kallades skinkrostbiffen förbit, eller skinkförbit. Rostbiffen är en del av skinkan som är grundråvaran till julskinka och flintastek.
Gris

Rostbiff

12
Marmorering
50
Mörhet
Gris

Rostbiff från gris (eller skinkrostbiff) är ett mört kött och kan användas på samma sätt som benfri kotlett. Om du skivar den tunt passar den väldigt bra som alp-favoriten schnitzel!

Medium
60 °C
Medium well
62 - 65 °C
Well done
65 - 70 °C
Tidigare kallades skinkrostbiffen förbit, eller skinkförbit. Rostbiffen är en del av skinkan som är grundråvaran till julskinka och flintastek.

Grilla

Rostbiff passar bra på grillen både hel och i skivor. Hel rostbiff på indirekt värme blir en riktig delikatess.

Läs mer

Ugn

Helstekt i ugn blir rostbiffen en fantastisk stek.

Läs mer

Steka

Skivad rostbiff passar mycket bra att steka. Stek inte för länge för att behålla saftigheten.

Läs mer

Gryta

Rostbiff kan tärnas eller strimlas och användas i gryta. Eftersom köttet är mört behöver det inte koka länge.

Läs mer

Teknik

TIPS OCH TRICKS MED ROSTBIFF FRÅN GRIS

recept

Vill du ha mer matinspiration?

Vi har recept, tips och inspiration till alla dina kötträtter.

Fler recept
fördjupning

Mer om kött

Det finns mycket du kan lära dig om kött. Vi har inte allt, men har samlat en del saker som gör att du kan bli duktigare och känna dig trygg med ditt kött.

grillguiden

MÖRNING OCH METOD

Att göra köttet mört har människan gjort i alla tider. En klassiker med andra ord. Mörning innebär att köttets egna enzymer bryter ner...

grillguiden

MARINAD, GLAZE OCH RUBS

Alla tre tillför massor av smak till köttet men på lite olika sätt. Bli en mästare på tekniken och lär dig vad som är vad. 


Benny

köttguiden

Kött, tillagning och teknik. Djur, uppfödning och mörning. I köttguiden finn allt. Här hittar du det du behöver veta om kött. Från fler styckningsdetaljer till recept.


rapsgris

FRÅN NOGA UTVALDA GÅRDAR

Våra rapsgrisar kommer från tio noga utvalda gårdar, där vi tillsammans tagit fram ett foder som innehåller närodlad raps. Den solgula rapsens frön bidrar med omega 3 som gör köttet extra saftigt, mört och smakrikt.

Läs mer
Scan Mycklingegård 170612 0004 NY