Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Revbensspjäll
Glazade och marinerade ribs på grillen, lite sötsur sås, pommes och en kall öl på det. Ribs i amerikansk stil är svårslaget. Men det finns mer att göra med denna detalj.
01
Eftersom revbensspjäll är kraftigt marmorerade klarar de varmhållning och riktigt hög temperatur.
02
Den erfarne amerikanske pit-mastern grillar tjocka revben utan förkokning. En utmärkt detalj för äkta BBQ.
Vill du har mer matinspiration?
Vi har recept, tips och inspiration till alla dina kötträtter.
Fler receptAsiatiska Ribs med savoykålssallad
Sätt ugnen på 90° varmluft. Koka upp vatten och lös upp buljongtärningarna. Lägg alla ingredienser i en hög ugnsfast form. Stoppa in i ugnen. Låt d...
Klassiska Revbensspjäll
Sätt ugnen på 175 grader. Salta och peppra revbensspjällen innan du bakar dem i ugn i ca 1,5 timme tills de når innertemperaturen 85 grader. Riv...
Asiatiska revbensspjäll, rödkålssallad med kimchi och sesam
Gnid in revbenen i salt och peppar samt lite socker. Lägg i en djup ugnsform. Slå på vatten så det täcker revbenspjällen och addera lite soja ca 1...
Glacerat revben med fikonglaze och vattenmelonpickles
Scan Revben, alspånsrökt, slow cooked: Grilla hela revbenet runt om för att få fin färg. Lägg på indirekt värme för att genomvärma i ca 15 minuter....
mer om kött
Det finns mycket du kan lära dig om kött. Vi har inte allt, men har samlat en del saker som gör att du kan bli duktigare och känna dig trygg med ditt kött.
RÖK RÄTT PÅ GRILLEN
Rökning är hett. Och det kommer det förmodligen vara ett tag framöver också. Det finns olika rökspån man kan använda och alla ger olika smaker.
köttguiden
Kött, tillagning och teknik. Djur, uppfödning och mörning. I köttguiden finn allt. Här hittar du det du behöver veta om kött. Från fler styckningsdetaljer till recept.
Preppa ditt kött
När det gäller grillning så finns det mycket man kan göra i ordning i förväg för att det ska bli enklare att lyckas.
Här är några metoder och tips som kommer att göra det mycket smidigare att komma igång med grillfesten. Och förhoppnings mycket, mycket mer än bara att komma igång.
Läs merFRÅN NOGA UTVALDA GÅRDAR
Våra rapsgrisar kommer från tio noga utvalda gårdar, där vi tillsammans tagit fram ett foder som innehåller närodlad raps. Den solgula rapsens frön bidrar med omega 3 som gör köttet extra saftigt, mört och smakrikt.
Läs merKamben Hållbarhetsgrisen
Kamben av svensk Hållbarhetsgris. Kamben blir som bäst när de förkokas och penslas med glaze under tillagning i ugn eller på grillen. Scans...
REVBEN KNÄCKTA
Scan knäckta revben är kött av högsta kvalitet och kommer alltid från Svenska gårdar. Revbenen sitter vid djurets bröstkorg och är ett smakrikt köt...
Utvald Sparerib av Rapsgris
Tjocka revbensspjäll är de främre revbenen och tunna spjäll är de bakre. Spareribs är saftigt och kaloririkt, med en tjock fettkant och marmorerat...