Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Så förvarar du ditt kött
Här har vi samlat lite kunskap på vad du ska tänka på när du förvarar ditt kött.
Mörning & metod
Att göra köttet mört har människan gjort i alla tider. En klassiker med andra ord. Här får du svar på dina tankar kring mörning.
12 Utvalda köttips
Här får du en crash course i köttkunskap. Vi samlat tolv snabba tips så du kan lätt tänka rätt med ditt kött.
Preppa!
Alltid svenskt kött
Vi tror på bra mat från svenska gårdar. Scan har i generationer varit Sveriges kött- och charkuterimästare och det är en tradition som vi är stolta över att föra vidare. Vi tror på det svenska ursprunget och arbetar engagerat för att ständigt säkra de höga förväntningar som ställs på svensk köttkvalitet
Våra lammfavoriter
Lammkött har de senaste åren stigit i popularitet. Inte konstigt, det är otroligt mört och fantastiskt gott.
Få mer inspiration härLAGA DEN PERFEKTA LAMMBURGAREN
I påskguiden hittar du massa härlig inspiration på hur du kan twista till ditt påsklamm.
3 SÄTT ATT TILLAGA LAMMSADEL
Lammsadel är en mycket mångsidig detalj som innefattar både ytter- och innerfiléerna. Här har vi samlat tre sätt du kan tillaga den på.
FEM DETALJER PÅ FEM MINUTER
Vi har samlat fem instruktionsfilmer på våra fem mest populära lammdetaljer. Se och lär!
Till filmernaGRILLGUIDEN
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar. Här kan du också ta del av årets stora grilltrender och Scans nya grillprodukter. Allt för att hjälpa dig komma fram till vad du ska grilla idag.
Till grillguidenBLI EN HÖJDARE PÅ HAMBURGARE
Hur gör man hamburgare på högrevsfärs? Borde du det? Vad ska man tänka på när man grillar hamburgare?
MARINAD, GLAZE & RUBS
Enkelt beskrivet: marinad något du (oftast) har på köttet innan du ska grilla. En glaze: något du penslar på slutet.
Läs artikelGRYTOR & STEKAR
Välkomna helgen med några härliga grytor och stekar. Här har ni några mustiga tips och recept.
Imponera med en porchetta
Det italienska köket har bjudit på många favoriter genom åren och porchetta är en av dem. Med en fyllning gjord på klassiska smaker som färska örter och citron är denna fläskrätt perfekt till helgens middagsbjudning. Funkar bra att göra på både fläsksida, och som i detta fall, karré.
Så lyckas du med steken
Brukar du göra stek vet du hur gott det kan bli. Har du aldrig gjort det? Tro inte att det krävs några trollkonster från en mångårig stjärnkock för att laga en god stek. Här har vi samlat alla tips du behöver för att lyckas!
Lär dig allt om högrev
Höstens kanske mest mångsidiga och älskade detalj! Vad sägs om en högrevschili, bouef eller kanske en pulled beef?
Röka rätt
Rökning är hett. För er som inte plockat in grillen kan vi tipsa om att sätta lite smak på helgens middag.
TILL RÖKENBonden, styckaren & lärlingen
Med bonden, styckaren och lärlingen får du följa med på en resa genom Sverige. Det handlar om djur, om gårdar och passion.
till smaken av sverige