Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Det svenska lantbrukets framtid
HKScan och Coop har en stark tro på svenskt lantbruk som en framtidsbransch med goda möjligheter för unga lantbrukare. Vi värnar de viktiga värden som det svenska lantbruket står för och är övertygade om att ett hållbarare jordbruk, god djuromsorg och biologisk mångfald kommer att bli ännu mer centrala värden framöver.
SVENSKT KÖTT BEHÖVS
Efterfrågan på svenskt kött kommer att öka och vikten av en god självförsörjningsgrad har blivit tydligare än någonsin under det senaste året. Tillsammans vill vi medverka till att säkra produktion och tillgång samt stötta generationsskiftet inom det svenska lantbruket.
Det svenska lantbruket har under många år arbetat med att minska klimatavtrycket och svenskt nötkött har idag 60 % lägre avtryck än genomsnittet i världen. För att kunna sänka köttet klimatpåverkan ytterligare krävs utveckling och implementering av nya metoder i nära samarbete med gårdarna. Sverige har också bland de strängaste djurskyddslagstiftningarna och lägst antibiotikaanvändning i världen. Väljer en konsument svenskt kött istället för importerat, bidrar det dessutom till fler miljömål – som minskade transporter och miljöutsläpp.
Stöd till framtidens nötköttsproducenter
Konkret innebär den gemensamma satsningen att HKScan och Coop sponsrar 20 lantbrukare runt om i Sverige till inköp av tjurar. Målet är att på det sättet ge dem möjlighet att växla upp produktionen av nöt och utöka besättningarna av dikor på sina gårdar. Vi erbjuder också rådgivning och utbildning då flera av de utvalda lantbrukarna är unga och har verksamhet under utveckling.