Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Paret köpte gården för 20 år sedan och skaffade då lite får på skoj, som ”självgående gräsklippare”. Intresset väcktes ordentligt och idag har de en betesbaserad uppfödning av lamm med 400 tackor. Framtidsvisionen är att öka uppfödningen till 1000 tackor och två lamningar om året
Eksholmens gård har valt att lägga stort fokus på att producera kvalitetslamm med naturen hand i hand i hela uppfödningsledet. Gården är ekologiskt certifierad och har högavkastande, näringsrika vallar som utgör det mesta av fodret djuren får under vinterhalvåret. Att lägga stor vikt vid ett ensilage av högsta klass med en hög smaklighet och näringsinnehåll samt betesmarker av hög kvalitet tror de är nyckeln till framgång på just deras gård.
Förutom lammuppfödningen driver Piamaria och Jörgen ett Bed & Breakfast och en gårdsbutik. Dessutom anordnar de ”lammsafari” under sommarhalvåret - en pedagogisk upplevelse för både stora och små som väcker intresse och skapar förstående för hur djur och natur hänger ihop.