Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Gården har gamla anor av tjurproduktion med både köttras och mjölkras, men även en betydande växtodling och skogsbruk. Att djuren ska ha det bra står högst på dagordningen.
De olika stallbyggnaderna är moderna och djuren har gott om plats och halm att ligga i. Kalvarna föds under våren och då får de gå och dia med sina mammor hela sommaren ute på grönskande naturbetesmarker. Till hösten flyttar de in i stallet. Tack vare den fina djurhållning och omsorgen håller sig djuren friska på Abbotnäs.
På åkrarna odlar Jan, Christin och Mattias spannmål och vall. Med moderna maskiner och gödslingstekniker som bland annat anpassar mängden kväve efter varje grödas behov får de en klimatsmart växtodling med fina skördar och minimal miljöpåverkan.